dissabte, 21 de juny del 2008
diumenge, 8 de juny del 2008
Sessió 13 (06-06-08)
Sessió 12 (30-05-08)
dimarts, 27 de maig del 2008
Sessió 11 (23/05/08)
dissabte, 17 de maig del 2008
Sessió 10 (16/05/08)
Ara que el guió està definitivament acabat la setmana vinent ja podem grabar!
dilluns, 12 de maig del 2008
Sessió 9 (09-05-08)
dijous, 8 de maig del 2008
Sessió 8 (25-04-08)
divendres, 18 d’abril del 2008
diumenge, 13 d’abril del 2008
Sessió 6 (04-04-08)
Hem estat mirant els diferents estants i ens hem parat al de les pissarres interactives digitals perquè ens expliquessin el seu funcionament. Em va semblar bastant interessant, però la explicació sobre per a que es tan útil no la comparteixo gaire ja que considero que els exemples utilitzats no eren els idonis perquè tot el que ha fet no és gràcies a la pissarra interactiva sinó a programes que poden ser utilitzats en qualsevol ordinador. Un dels programes el meu professor de física el feia servir per les seves explicacions i l’escola no estava dotada de cap pissarra digital interactiva.
Després va venir el temut programa de ràdio on tot va sortir perfecte. M’ha semblat una experiència molt enriquidora pel fet de posar-me d’avant d’un micròfon cosa que mai havia fet i tampoc és tan terrible.
Sessió 5 (28-03-08)
Avui em parlat de la ràdio i els diferents aspectes que poden treballar utilitzant-la:
- Millora la comunicació del centre.
- Es treballa la llengua oral i la llegua escrita.
- Fomenta el treball cooperatiu.
- Ajuda a estructurar el pensament.
- S’aprèn a expressar-se en públic.
Després hem visitat una pàgina web on hi ha publicades activitats de ràdio i recursos per poder treballar-la a classe.
Al acabar el Pitu ens ha explicat que la setmana vinent no hi ha classe ja que em d’anar a l’Expodidàctica i fer un programa de ràdio sobre contes. Ens hem dividit en dos grups per preparar els contes i el nostre grup ha decidit fer el conte de La rateta que escombrava l’escaleta.
Al principi la idea de fer un programa de ràdio no hem va fer gens de gràcia perquè creia que no donaria temps però ara que ja ho tenim tot muntat estic desitjant que arribi la setmana que ve!
divendres, 21 de març del 2008
Sessió 4 (14-03-08)
A continuació hem vist un anunci de Play Station:
Si no hagués estat per l’anàlisi que hem fet a la classe mai m’hauria adonat del que realment significa aquest anunci ja que és un anunci que està pensat per un públic concret.
Sessió 3 (07-03-08)
- Treballar dibuixos, encara que no siguin educatius, ja que aquests es poden transformar utilitzant-los amb aquest ús i un treball al darrere.
- Fer fotografies perquè així ells aprenen a fer-les i a més aprenen a interpretar la realitat i treballen les distàncies, les perspectives,...
- Fer una ràdio perquè es treballa la llengua oral (a més a més poden escoltar la seva pròpia veu, cosa que personalment trobo que es una gran experiència) i el treball cooperatiu.
Per finalitzar la classe vam veure un vídeo de dibuixos animats per a nens molt conegut, en Pluto.
Primer vam fer una lectura mecànica dels fets observats a la pel·lícula, cosa que també farien els nens. Però després vam fer una lectura més profunda per saber quins eren els missatges que transmetien aquells dibuixos. Al analitzar-lo detingudament em vaig quedar gelada al veure quins eren els valors reals que volia transmetre disfressats d’altres. El que semblava una mera pel·lícula amb l’única intenció de fer veure els nens que han de fer el bé i no deixar-se portar pel mal amaga un munt de missatges catòlics i maxistes. També és cert que en l’any d’edició d’aquest vídeo es convivia amb uns altres valors, però això em fa pensar la gran quantitat de imatges que veiem amb un simple missatge al davant i tots els missatges que porta al rerefons. Al veure aquest vídeo em vaig sentir enganyada.
Sessió 2 (29-02-08)
La televisió s’ha convertit en un cangur per als nens, els pares responsabilitzen en un tant per cent molt elevat la funció d’educar a la televisió perquè no tenen temps. Però la això no es capaç de fer-ho.
Quan mirem una imatge ho fem amb uns ulls estereotipats, és a dir, només veiem el que ens mostra la imatge, però aquella imatge es pot mirar de diferents perspectives i pot ser que el que semblar ser, al final no ho és. Això ho vam poder comprovar amb una imatge on es semblava veure una esfera, una bala o un altre tipus d’objecte rodó. Però quan va allunyar la imatge el que es veia era un cullerot. Aquesta imatge estava feta des de una perspectiva que ens mostrava només una esfera. Una imatge es fotografia en tres dimensions però només veiem dues.
A més quan observem una imatge acostumem a recrear algunes coses en el nostre imaginari. Això mateix és el que ens va passar amb la imatge de L’avi i el nét. En aquesta imatge veiem un senyor gran i un infant. La imatge només mostrava això però nosaltres vam pensar que aquests dos personatges eren nét i avi, que el nét estava assegut sobre de l’avi,...
dijous, 20 de març del 2008
Sessió 1 (22-02-08)
Aquesta primera sessió em va canviar la meva imatge de la televisió. La televisió, com la ràdio o qualsevol altre mitjà comunicatiu és una empresa. Totes les empreses tenen com a principal objectiu aconseguir el màxim benefici possible, per tal d’aconseguir això les empreses ofereixen un producte o un servei als clients a canvi de diners. A la televisió succeeix el mateix : ven un producte, la audiència, a un client que és una altra empresa, l’empresa anunciant, a canvi de diners. És a dir el producte que ven la televisió és el share d’audiència, els telespectadors.
Les funcions bàsiques dels mitjans audiovisuals que són entretenir, informar i educar. Però la més important de totes és la funció d’entretenir ja que és la que aconsegueix el share d’audiència més alt.
També vam estar parlant sobre els formats televisius i sobre la realitat que ens presenta la televisió:
* La televisió ens ajuda a crear la interpretació d’una realitat, però aquesta està distorsionada, ja que el que mostren als telespectadors és fa mirant els seus propis interessos i les seves necessitats.
* Els formats condicionen ja que determinen el missatge, per exemple un informatiu, als ulls dels espectadors, és més creïble pel que fa la informació que no pas un altre programa on l’aparença del presentador sigui menys correcta que la del informatiu.